Thursday, May 6, 2010

Komen para pemenang AIM 17 dan gambar sekitar majlis

Malam kemuncak Anugerah Industri Muzik ke-17 (AIM17) yang telah berlangsung di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra, Kuala Lumpur malam tadi menutup tirai dengan penuh kemeriahan.

Sebanyak 24 kategori telah dipertandingkan sebagai pengiktirafan kepada anak seni tempatan di atas hasil kerja mereka dalam mewarnai industri muzik tanah air.

Malam penuh berprestij ini menyaksikan penyanyi Yuna, mengungguli senarai pemenang anugerah terbanyak pada malam itu. Berikut reaksi para pemenang:

Yuna
Lagu Terbaik, Lagu Pop Terbaik, Lagu Inggeris Tempatan Terbaik & Artis Baru Terbaik
Saya tak percaya langsung saya akan menang malam ini. Saya sangat teruja, sangat-sangat bersyukur dan bertuah dapat penghargaan ini. Ini kali pertama saya menang dalam AIM. Persaingan sangat kuat, yang lain sangat bagus dan berkebolehan. Dicalonkan pun dah cukup ‘Wow!’ dan menang merupakan satu bonus. Tak sangka sangat sebab saya masih baru sangat dalam industri.

Faizal Tahir
Album Terbaik Dan Album Rock Terbaik
Syukur alhamdulillah. Saya sangat tak percaya. Terkejut sebab tak sangka langsung akan menang. Tahun ini persaingan amat sengit. Semua produk yang dicalonkan sangat bagus.

Dato’ Siti Nurhaliza
Persembahan Vokal Berkumpulan Terbaik Di Dalam Lagu
Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi. Walaupun album ini disiapkan dalam masa yang singkat, tapi kualiti album ini masih diutamakan.

Kris Dayanti
Persembahan Vokal Berkumpulan Terbaik Di Dalam Lagu
Ini satu penghargaan. Moga ia berlanjutan di masa akan datang.

Hazami
Persembahan Vokal Berkumpulan Terbaik Di Dalam Lagu (Lelaki)
Saya rasa macam mimpi saja. Ini anugerah pertama saya setelah 8 tahun. Sehingga saat ini saya masih tak percaya lagi. Saya tabik pada calon-calon lain iaitu Faizal Tahir, Jamal Abdillah, Vince dan Riz. Suara-suara mereka ini satu dalam sejuta.

Dato’ Siti Nurhaliza
Persembahan Vokal Berkumpulan Terbaik Di Dalam Lagu (Wanita)
Siti tak menaruh harapan untuk kategori ini. Siti anggap Yuna dan Jac merupakan pesaing yang sangat hebat. Siti bersyukur album ‘Tahajjud Cinta’, yang merupakan sebuah album berunsur kerohanian dapat diterima semua pihak. Album ini cukup istimewa dan ia keluar dengan begitu indah. Album ini sangat menyentuh hati dan yang penting Siti nyanyi dengan sejujur-jujurnya.

Bunkface
Anugerah Kembara
Tak sangka akan menang. Ini satu kejutan buat kami. Rasa teruja, dihargai dan gembira sangat. Ini satu permulaan, harap semua tak pandang Bunkface hanya sebagai sebuah band, tapi melihat kami sebagai band yang boleh pergi ke peringkat antarabangsa.

Adnan Abu Hassan
Anugerah Wirama
Anugerah ini kesimpulan untuk semua hasil lagu-lagu saya selama 35 tahun ini. Saya terharu dan berterima kasih kepada semua. Trofi ini mendorong saya serta pembakar semangat kepada saya untuk buat karya yang lebih bagus.


























Tuesday, May 4, 2010

Video Pelik:Ikan besar makan itik di kolam

Khas untuk org2 yg tak lemah semangat yer..Speaker disarankan bukak supaya dpt memahami keadaan semasa kejadian berlaku...



seram tak kejadian nie?

Video kelakar: Afdlin Shauki nyanyi lagu "Kantoi" versi reply balik

Lagu:Kantoi Whatever
By: Afdlin Shauki




Lagu Asal: Kantoi
By :Zee Avi

Perkara-perkara yang anda tahu dan tak tahu semasa Anugerah AIM ke-17

# Team media elektronik Malaysia yang mahu mewawancara Kris Dayanti bengang apabila pengawal keselamatan tidak membenarkan mereka masuk di bilik penyanyi Indonesia itu. Tahap bengang mereka juga bertambah apabila diberitahu hanya TV Indonesia saja yang dibenarkan masuk.

# Nampaknya pasangan selebriti yang secocok dan popular, Aizat dan Liyana Jasmay sudah tidak malu-malu lagi untuk berjalan bersama-sama di atas karpet merah. Begitu juga sewaktu mereka diminta mengambil gambar secara berdua dalam acara post-party AIM17.

# Waktu AIM16 dulu, penyanyi cute dari Singapura, Aliff Aziz yang jadi kegilaan ramai gadis-gadis muda dilihat kelihatan cukup mesra sewaktu berdansa dengan Marsha Milan Londoh di atas lantai tari. Dalam AIM17 kali ini, Aliff Aziz sudah bertukar couple. Siapa agaknya wanita yang tinggi lampai itu?

# Keberanian Mawi membangkitkan semula tentang isu dia kena boo sewaktu digandingkan dengan Diana Danielle sebagai penyampai trofi memang wajar dipuji. Namun, pada malam itu Mawi tidak lagi jadi mangsa boo.

# Ramai yang kagum apabila melihat betapa petah dan bijaknya penyanyi dari India, Shruti yang berusia 16 tahun sewaktu berucap di atas setelah albumnya, Life Is A Mystery diumumkan sebagai pemenang bagi kategori Album India Tempatan Terbaik.

# Sebaik saja diumumkan sebagai penerima Anugerah Kembara, ramai penonton yang nampaknya dah mula jadi bingung. Atas dasar apa anugerah itu diberikan buat band muzik yang masih berusia setahun jagung itu? Ada yang berpendapat penganjurnya sengaja buat lawak dengan keputusan itu.

# Kemunculan band rock legend, Wings sebagai penyampai trofi bagi kategori Album Rock Terbaik berjaya menghangatkan lagi suasana. Malah, ada suara-suara nakal yang tak henti-henti menjerit nama Awie.

# Fan Club Dato Siti Nurhaliza, Sitizoners adalah kelab peminat yang paling aktif dan meriah pada malam itu. Mereka bersorak kuat setiap kali Siti naik ke pentas untuk mengambil trofi kemenangan. Sorakan juga diberikan buat teman baik Siti, Kris Dayanti. Namun sorakan Sitizoners kedengaran lemah sebaik saja album Dayang Nurfaizah, Dayang Live diumumkan sebagai pemenang Album Pop Terbaik. Dan, Sitizoners terus senyap apabila album Faizal Tahir, Adrenalin dinobatkan pula sebagai Album Terbaik.

# Faizal Tahir dan barisan artis Hip Hop iaitu Altimet, Daly (Ahli Fiqir) dan Point Blanc berjaya menampilkan persembahan yang memukau dalam keseluruhan segmen persembahan malam kemuncak AIM17.

#Percubaan Vince Chong untuk membuat magik dalam persembahannya sebagai gimik sewaktu mempersembahkan lagu, Biarkan memang cukup menjadi. Ramai yang kelihatan termangu-mangu apabila salah seorang penari wanitanya hilang secara tiba-tiba di dalam bingkai sebuah potret dan kemudian muncul sambil duduk di atas sofa yang berjauhan dalam sekelip mata. Macamana penari wanita itu boleh hilang dan berubah tempat secepat kilat?

# Kemunculan Dato Sheila Majid bersama Jaclyn Victor dan Karen Kong menerusi lagu Cinta Ada sememangnya ditunggu-tunggu. Vokal nyanyian mereka memang cukup menyerlah. Tapi yang tak menyerlah adalah pakaian Jac dan Karen. Tak seiring langsung dengan pakaian Sheila yang cukup gemerlapan. Divalah pulakkan?

# Banyak wartawan hiburan elektronik, cetak dan online yang tercari-cari Kris Dayanti sebaik saja AIM17 berakhir. Namun, bekas isteri Anang itu langsung tidak kelihatan. Barangkali dia mahu mengelak ditanyakan soalan berbentuk peribadi terutama yang mengaitkan dia dengan Raul Lemos yang masih lagi suami orang.

# Ada sebab kenapa suara Dato' Siti Nurhaliza seolah-olah tidak sampai sewaktu membawakan lagu duet, Jika Kau bersama teman baiknya, Kris Dayanti. Rupa-rupanya dia terkena demam panas. Sebab itulah Siti cepat-cepat pulang selepas selesai diwawancara wartawan di sidang media AIM17 sejurus selepas berakhirnya malam kemuncak anugerah tersebut.

# Kalau tidak kerana Afdlin Shauki dan Adibah Nor yang bertindak sebagai pasangan hos pada malam itu, malam kemuncak AIM17 mungkin akan jadi boring. Afdlin dan Adibah bukan saja berjaya mencuit hati dengan aksi dan lawak spontan mereka yang gila-gila tetapi bersahaja tetapi juga tampil dengan punching line yang cukup menarik. Pasangan hos yang serasi ni juga nampak cukup cute bila me menyanyikan lagu Pagi Yang Gelap daripada Hujan serta Lagu Untukmu (Meet Uncle Hussein) dalam versi mereka sendiri.

# Nampaknya selepas ini makin ramailah yang terikut-ikut dengan cara Afdlin Shauki menyanyikan lagu Kantoi daripada Zee Avi yang telah diubah liriknya demi semata-mata untuk mempertahankan 'kecurangan' kaum lelaki.

# Disebabkan 'over run' dan sudah kesuntukan masa, penerbit AIM17, Jennifer Thompson yang juga bekas isteri pengarah muzik, Ramli MS terpaksa turun padang sekali untuk mengangkat peralatan muzik yang masih tertinggal di atas pentas setiap kali artis selesai membuat persembahan.

Komen para pemenang AIM 17 dan gambar sekitar majlis

Malam kemuncak Anugerah Industri Muzik ke-17 (AIM17) yang telah berlangsung di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra, Kuala Lumpur malam tadi menutup tirai dengan penuh kemeriahan.

Sebanyak 24 kategori telah dipertandingkan sebagai pengiktirafan kepada anak seni tempatan di atas hasil kerja mereka dalam mewarnai industri muzik tanah air.

Malam penuh berprestij ini menyaksikan penyanyi Yuna, mengungguli senarai pemenang anugerah terbanyak pada malam itu. Berikut reaksi para pemenang:

Yuna
Lagu Terbaik, Lagu Pop Terbaik, Lagu Inggeris Tempatan Terbaik & Artis Baru Terbaik
Saya tak percaya langsung saya akan menang malam ini. Saya sangat teruja, sangat-sangat bersyukur dan bertuah dapat penghargaan ini. Ini kali pertama saya menang dalam AIM. Persaingan sangat kuat, yang lain sangat bagus dan berkebolehan. Dicalonkan pun dah cukup ‘Wow!’ dan menang merupakan satu bonus. Tak sangka sangat sebab saya masih baru sangat dalam industri.

Faizal Tahir
Album Terbaik Dan Album Rock Terbaik
Syukur alhamdulillah. Saya sangat tak percaya. Terkejut sebab tak sangka langsung akan menang. Tahun ini persaingan amat sengit. Semua produk yang dicalonkan sangat bagus.

Dato’ Siti Nurhaliza
Persembahan Vokal Berkumpulan Terbaik Di Dalam Lagu
Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi. Walaupun album ini disiapkan dalam masa yang singkat, tapi kualiti album ini masih diutamakan.

Kris Dayanti
Persembahan Vokal Berkumpulan Terbaik Di Dalam Lagu
Ini satu penghargaan. Moga ia berlanjutan di masa akan datang.

Hazami
Persembahan Vokal Berkumpulan Terbaik Di Dalam Lagu (Lelaki)
Saya rasa macam mimpi saja. Ini anugerah pertama saya setelah 8 tahun. Sehingga saat ini saya masih tak percaya lagi. Saya tabik pada calon-calon lain iaitu Faizal Tahir, Jamal Abdillah, Vince dan Riz. Suara-suara mereka ini satu dalam sejuta.

Dato’ Siti Nurhaliza
Persembahan Vokal Berkumpulan Terbaik Di Dalam Lagu (Wanita)
Siti tak menaruh harapan untuk kategori ini. Siti anggap Yuna dan Jac merupakan pesaing yang sangat hebat. Siti bersyukur album ‘Tahajjud Cinta’, yang merupakan sebuah album berunsur kerohanian dapat diterima semua pihak. Album ini cukup istimewa dan ia keluar dengan begitu indah. Album ini sangat menyentuh hati dan yang penting Siti nyanyi dengan sejujur-jujurnya.

Bunkface
Anugerah Kembara
Tak sangka akan menang. Ini satu kejutan buat kami. Rasa teruja, dihargai dan gembira sangat. Ini satu permulaan, harap semua tak pandang Bunkface hanya sebagai sebuah band, tapi melihat kami sebagai band yang boleh pergi ke peringkat antarabangsa.

Adnan Abu Hassan
Anugerah Wirama
Anugerah ini kesimpulan untuk semua hasil lagu-lagu saya selama 35 tahun ini. Saya terharu dan berterima kasih kepada semua. Trofi ini mendorong saya serta pembakar semangat kepada saya untuk buat karya yang lebih bagus.


























Vanida Imran Seksi dan mendedah dada dalam sebuah sesi fotografi

Seksi nyer baju Vanida nie..mcm longgar dan senang nak ter'slip out saja...

Filem kontroversi lakonan Maria Ozawa bertajuk 'Menculik Miyabi' Siap Untuk Ditayangkan



FILEM kontroversi Menculik Miyabi yang pernah diprotes keras pada tahun lalu akhirnya berjaya disiapkan dan akan ditayangkan pada 6 Mei ini.

Walaupun mendapat banyak halangan, ternyata filem yang dibintangi oleh Maria Ozawa itu tetap diterbitkan. Kini, filem itu sudah selesai dan menunggu masa untuk ditayangkan.

Maxima Picture mengatakan filem yang dibikin oleh sutradara Findo Purnomo itu telah diluluskan oleh lembaga penapisan filem.

"Filem Menculik Miyabi telah lulus ditapis dan sesuai untuk ditonton oleh golongan remaja," ujar penerbit Odi Mulya Hidayat ketika berbincang dengan detikhot menerusi telefon semalam.

Selain Maria, filem tersebut juga dibintangi oleh Nicky Tirta, Herfiza Novianty, Kevin Julio dan Rizky Mocil. Naskhah Menculik Miyabi turut ditulis oleh Marqee.

Dalam filem tersebut, Maria Ozawa melakonkan watak Miyabi, perempuan yang mendapat tugas untuk menjemput pemenang kuiz di Indonesia. Namun, dia diculik oleh tiga remaja.

Pada September 2009 lalu, penggarapan filem Menculik Miyabi gagal kerana mendapat protes daripada beberapa pihak termasuk ulama agama menolak Miyabi datang ke Indonesia.

Namun setelah tujuh bulan protes itu, Maria Ozawa pun bersedia beramah mesra dengan para peminatnya di Indonesia.

ads