Monday, April 5, 2010

Sedihnya Din Beramboi Sudah Pergi buat Selamanya...Alhamdulillah ,Din Beramboi mati Syahid Kecil..

Masa Sensasi Tengah driving dengan mak sensasi..masa tue sensasi balik rumah mak so tak online lah utk beberapa hari wpun ader internet line..sbb xde mood la nak blogging..holiday kan..

pastu,masa dalam kereta ,Sensasi tgh sembang dgn mak tentang keadaan Din Beramboi yang Tenat di hospital...Masa tue pagi jumaat around kul 8 pagi..

Mak sensasi mmg peminat Din beramboi,dia suka sgt3 dgr drama sebabak era..mak akan tergelak terkekeh-kekeh dgr..sensasi ngan mak kalau dgr drama sebabak era mmg rasa fun sgt2..besh...lawak dier,menggelikan hati dan byk songeh,,

Tgh drive tue ktrg bukak la radio Eratetiba derang ckp Arwah Din beramboi...Innalillah...dah pergi buat selamnya Din beramboi....

memang senssi dgn mak saling berpandangan sbb terkejut Arwah Din dah betul-betul meninggal..entah mengapa sejak sensasi dah post tentang Din Koma terkena virus tikus tue,sensasi mcm dah ada rasa yg dia akan meninggal dlm masa terdekat...

Sungguh Drastik pemergian beliau...Sensasi dulu dahla rajin beli majalah Ujang..ada la kartun Din beramboi...Nama Din beramboi dah sebati dgn sensasi sejak kecik2 lagi...

Tp walaupun begitu,Amat bertuah Din kerana meninggal pada malam jumaat...ini menandakan bahawa Arwah Din Beramboi Mati Syahid Kecil...

Syahid kecil bermaksud beliau terlepas seksa kubur...sekda kubur nie berkekalan sehingga hari kiamat...ewww,takut kan?

ada beberapa kategori syahid kecil iaitu,mati semasa beranak,mati pada hari jumaat(petang jumaat,malam jumaat,pagi jumaat)..mati dibunuh ,mati kerana sakit yang lama(cthnya cancer,HIV,dan mcm2 lagi)...

Mereka-mereka ini terlepas seksa kubur..

kalau syahid besar pulak langsung masuk syurga maknanya takda timbang2 lagi di akhirat kelak..

cth2 kategori syahid besar seperti mati dimedan perang utk mempertahankan agama,mati mempertahankan negara,dan mati mempertahankan maruah diri...

haaa..untuk gadis-gadis diluar sana,ketahuilah,sekiranya anda nak dirogol..jangan sesekali benarkannya..lawan lah habis habisan walaupun si perogol ada pisau..sebab sekiranya terkorban semasa mempertahankan kesucianmu,@ mempertahankan maruah drpd dirogol,anda mati syahid besar,..iaitu takde pertimbangan masa akhirat direct syurga beb...

janganla kerana takutkan pisau anda biar je diri tue dirogol...hish2..takde maknenye..lawan jer...ok2...

2 comments:

  1. tp kalo dh tak smbhyang, tak puasa, takkan mati hr jumaat pun still tak dpt azab.. kaji balik hadis mana n al-QURAN sebelum nak wat kenyataan. Sorry ek sensasi. juz menegur.

    ReplyDelete

ads