Tuesday, October 21, 2008

Fakta yg kita tak tahu

Fakta-fakta pelik yang kita tak tau :

* Duit kertas sebenarnya bukan di perbuat daripada kertas sebaliknya daripada kapas

* Perut bayi hanya boleh memuatkan susu sebanyak 60ml pada satu masa. Manakala perut orang dewasa mempunyai kapasiti paling maksimum ialah 1.5 liter. Namun lembu boleh memuatkan makanan sebanyak 300 liter dalam perutnya.

* Sebanyak 110,000 juta tan karbon dioksida memenuhi atmosphera setiap tahun kesan pembakaran petrol. Untuk menyerap semua gas tersebut, ia memerlukukan hutan seluas benua Australia.

* Sebanyak 4,082 kilogram bunga ros akan dapat menghasilkan hanya 0.972kg ekstrak untuk dijadikan bahan campuran di dalam pembuatan minyak wangi.

* Kelapa paling besar di dunia boleh diperolehi hanya di Kepulauan Seychelles di Lautan Hindi. Berat buahnya yang masak mencapai sehingga 22 kilogram

Pemandu bas hina bayi penumpang

Seorang wanita hendak naik bas sambil menggendong bayinya. Pemandu bas mengatakan

"Uish, bayi awak adalah bayi yang paling hodoh yang pernah saya tengok!".

Wanita tadi dengan marah mencampakkan wang tambang bas di kotak wang dan mengambil tempat duduk di belakang. Kemudian dia berusaha menenangkan dirinya. Seorang lelaki yang duduk di sebelahnya menyedari bahawa wanita tadi sedang marah lalu menanyakan apa sebabnya. Wanita tadi menjawab, "Pemandu bas itu menghina kakak!".

Dengan pantas lelaki itu berkata, "Tidak patut pemandu bas seperti dia menghina penumpangnya".

"Betul tu adik..", kata wanita itu, "Saya nak jumpa dia sekali lagi dan nak ajar dia...!".

"Itu idea yang bagus" kata lelaki itu, "Mari, biar saya tolong pegangkan monyet kakak."

Mungkin Tak sengaja

1)Korang mungkin tak sengaja jika..
-Termakan nasi sepinggan pada hari pertama puasa.

*Tapi mustahil tak sengaja jika..
-Lepas habis tiga pinggan nasi baru teringatkan puasa.

2)Korang mungkin tak sengaja jika..
-Terpegang tangan awek orang ketika berjalan di pasar malam.

*Tapi mustahil tak sengaja jika..
-Terpeluk pinggang awek tu sampai ke hujung pasar malam.

3)Korang mungkin tak sengaja jika..
-Tertidur ketika sedang mengawal keselamatan premis selaku security

*Tapi mustahil tak sengaja jika..
-Siap bawak bantal dan tikar serta membaringkan badan ketika bekerja.

4)Korang mungkin tak sengaja jika..
-Tersilap masuk rumah jiran sebelah kerana pintunya sama dan tak berkunci pula tu.

*Tapi mustahil tak sengaja jika..
-Tersilap masuk dan kemudian tersilap bawa keluar barang-barang yang berharga.

5)Korang mungkin tak sengaja jika..
-Terambil dan terpakai duit rakan serumah yang tertinggal di atas meja.

*Tapi mustahil tak sengaja jika..
-Duit rakan serumah itu korang terambil di dalam dompetnya sewaktu dia tidur.

6)Korang mungkin tak sengaja jika..
-Terlewat beberapa minit ke tempat kerja kerana jalanraya sesak.

*Tapi mustahil tak sengaja jika..
-Terlewat hingga beberapa jam dengan alasan jalan tren komuter jem.

Mawi Kahwin..woohooogo


Mawi makin kurush..dah kurush barulah hensem drpd bulat sja
huhuhu

KUALA LUMPUR - Penyanyi 'Raja SMS', Mawi bakal mendapat 'hadiah perkahwinan' bernilai hampir RM5 juta pada pertengahan Disember ini.

Hadiah itu merangkumi liputan menyeluruh secara langsung majlis pernikahan dan persandingan penyanyi popular itu yang akan dipancarkan ke seluruh negara.

Ini termasuk tajaan lokasi, pengurusan acara dan pelbagai kos penganjuran lain yang bakal diangkat sebagai Wedding of The Year ini.

Hadiah hebat ini bakal disumbang oleh stesen televisyen Astro kepada penyanyi berkenaan yang akan berkahwin dengan kekasihnya, Nora'Ashikin Rahmat, 29, yang mesra dipanggil Ikin.

Pernikahan Mawi dan Ikin dijadual berlangsung pada 20 Disember ini di Johor Bahru dan diikuti dengan majlis persandingan di pihak pengantin perempuan keesokan harinya.

Persandingan kedua di pihak pengantin lelaki pula akan diadakan pada 28 Disember dan di sebuah stadium di Johor Bahru.

Resign Letter Blockbuster

Number 4: Simple… easy to read and easy to understand, with one glance on it you will know what this letter mean. (Good) HIT





Number 3: With expression feeling… polite & friendly… most efficient, you will like this way when it goes. (Perfect) HIT
Number 2: With Love and Care… concern about feeling… even drop a tear your boos will not feel wasted…. Plus a little bit feel of (Ai May) (Good + Perfect)… your boss is guy or girl will also feel want to kiss you back for the love concern of health you are… (Awesome) HIT

And Now I present the Number 1:

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Number 1: With red blood writing…. Your boss will feel your sincerely… plus a hand marking sign is was (Good + Perfect + Awesome) even you work until die to your boss, you never give up to return this letter to your boos as a regards…. Your boss sure will burn a lot ( SI LANG CHUA ZI ) for you… R.I.P( Rest In Peace ) is now change to (Rest In Professional) way… your boss definitely will salute for your responsible way to give his letter… (Hmm I might consider to try this out) (^o^”)

Tuesday, October 14, 2008

Adv: KEM KOTEX

ADV:KEM KOTEX


Wanita kini semakin maju…


Anda setuju?,lihat saja dimana2 ..kini lebih ramai wanita yang berjaya …

Namun menjadi wanita bukanla semudah yang disangka…
Ada waktunya ,kehidupan menjadi begitu sukar dan amat merimaskan…aaaaaaaarggghhh…

Tertekan jiwa dan emosi pasti terganggu dek kerana hilang keyakinan diri…

Namun itu semua kisah lama…
Kini dengan adanya Kotex…Period..Tak kisah!!

Nak bersukan,meeting,gathering atau ada majlis hari jadi kawan,shopping,…semuanya tak jadi masalah..masalah kebocoran yang sering berlaku dulu,kini tak jadi masalah lagi…nasib baik ada kotex…

Kadang-kadang bila ada assignment penting kat office,terutamanya waktu pembentangan semasa meeting,kene pulak tengah period…aduh risaunyaaaa…
Macam mana kalau tiba-tiba,bocor,atau nampak sgt seperti memakai lampin bayi…malunyaaaaa
Hadusss….semua nie pasti akan mengganggu pembentangan…
Dulu saya sering kerisauan…amat benci bila tiba waktu itu…

Tp sekarang memang selamba je beb…
Tiada lagi halangan sehari-hari…yakin dan bersemangat..sebab saya sentiasa menyimpan pad kotex didalam laci ofis dan satu di dalam handbag..
Pasti dapat membantu apabila ianya diperlukan…
Hidup lebih mudah dengan kotex..

Tapi ,kehidupan mestilah mencabar dan menarik…
Kalau boleh nak tambah kenalan..dan nak melalui saat-saat yang ‘happening’
Sebagai remaja,saya sering tercari-cari sesuatu dlm kehidupan saya…
Apatah lagi kalau ianya sesuatu yang amat bermakna dan dpt mengubah kehidupan saya….
Dalam erti kata lain ‘Make over diri anda”
Sebut je perkataan make over tentunya ramai diantara kita yang teringin sangat nak makeover diri kita,samada dari segi kecantikan,penampilan,gaya,keyakinan diri,personality dan macam-macam lagi…

Tapi remaja perempuan macam kita nie pastinya memerlukan penampilan yang menarik,segar,muda dan berkeyakinan…
tapi macam mana nak make over nie?
Kalau lah ada peluang menarik seperti ini…
Pasti tak lepaskan peluang lah!!

Kini Kotex menganjurkan sebuah aktiviti iaitu KEM KOTEX….MAKE OVER DIRI ANDA…
Wow….inilah yang kita perlukan…
Kem ini akan diadakan di Club Med Cherating Beach selama3 hari..bermula 17 Disember-19 Disember 2008…

Menarik Gilerr!!
Lihat aje lah Cherating nie…
Memang happening …Pasti menjanjikan kenangan yang manis…
Dengan menyertai Kem Kotex nie..
Kita boleh menambah kenalan…memahami diri sebenar dan mencari keistimewaan diri…
Meningkatkan keyakinan dalam mengejar impian..

Dan Berparti bersama selebriti-selebriti yang sensasi…wowww…

KISAH KAISARA
AHLI FIQIR
ANGKASAWAN NEGARA
DR SYEIKH MUZAFFAR

Pasti lebih banyak kejutan dan acara yang menarik utk dilakukan semasa menyertai KEM KOTEX..

Tapi….
Hanya 50 gadis bertuah yang akan dapat menyertai Kem kotex nie..

Dan Untuk menyertai kem nie mudah aje…
Kita perlu menulis karangan tentang perkara yang ingin dikecapi dan diperbaiki…

Dan Kem ini terbuka utk gadis yang berumur di antara 13-21 tahun


Jadi apa tunggu lagi…
Nie bukan saja peluang anda malah mungkin akan menjadi titik permulaan kehidupan baru anda yang lebih gemilang..

Tapi jangan lupa…hantarkan penyertaan anda sebelum 31 oktober 2008 tau!!

Borang penyertaan boleh didapati disini…
http://www.kotex.com.my/kem2008/printPage2.asp

Nak tahu lebih lanjut ..Klik disini
http://www.kotex.com.my/kem2008/index.htm

Anda masih musykil…ala jangan risau
Hubungi saja pihak pemasaran Kotex di alamat emel ini…
· Emel: Marketing.My@kcc.com
Apa tunggu lagi GURLS….
JOM KE KEM KOTEX!!

Sunday, October 12, 2008

Gambar Bibik Orang Gaji Dato’ Siti Nurhaliza?





Inilah dia gambar seorang wanita yang dipercayai menjadi orang gaji atau bibik atau pembantu kepada Dato Siti Nurhaliza. Nampaknya penyanyi ini tidak mengira status, pangkat dan darjat. Sesiapa pun boleh duduk dan berada di sebelahnya. Elok la tu Siti ya. Tabik spring kat Dato’.

Tetapi menurut sumber, dia bukannya bibik Siti, tetapi salah seorang pekerja SNP yang merupakan sanak saudara Siti juga. Menurut sumber lagi, staff Siti ini juga mengikut rombongan ke London ketika Siti mengadakan konsert di Royal Albert Hall London seketika dulu.

Kalau melihat kepada pakaian yang dipakai Siti ni… pakaian ini pernah dipakainya ketika mengadakan persembahan di Anugerah Era dan juga persembahan di DCHL Charity di Stadium Putra, Bukit Jalil awal tahun ini.

Gambar ini diambil ketika Dato’ Siti Nurhaliza ingin berangkat pulang ke rumahnya.

Linda Jasmin kekasih Que Haidar




KL, 10 OKT 2008: Bulan lepas kita pernah mencoret tentang kisah cinta baru pelakon muda handalan, Que Haidar yang khabarnya sedang hangat bercinta dengan seorang selebriti yang hanya ingin dikenali sebagai LJ.


Que sendiri enggan mengulas berkenaan hal itu, kerana menurutnya, dia belum bersedia untuk berkongsi cerita peribadinya, apatah lagi memberi tahu identiti sebenar siapa LJ.


Malah, sejak kita mengeluarkan cerita mengenai hubungannya bersama LJ, ramai yang menyangkakan kekasihnya itu adalah pelakon cilik Liyana Jasmay, padahal LJ yang dimaksudkan ialah Linda Jasmine!


Kebetulan dulu Liyana Jasmay juga pernah rapat dengan Que sebagai abang dan adik angkat.


Ramai tak percaya apabila kita sebuat LJ adalah Cikgu Linda. Malah ada juga yang bertanya Linda Jasmine yang mana satu? Hai, Linda Jasmine mana lagi kalau bukan tenaga pengajar Akademi Fantasia (AF) yang sangat kita kenali itu. Manalah ada Linda Jasmine lain di Malaysia yang popular lagi?


Nampaknya bunga cinta mereka semakin mekar apabila baru-baru ini kawan kita terserempak dengan kedua-dua
mereka yang sedang berjalan berpimpin tangan di salah sebuah pusat beli-belah terkemuka di ibu negara. Cayalah!


Kawan kita memang selalu shopping di sana, maklum sajalah katanya, tempat itu kurang pengunjung , tampak eksklusif dan tiada gangguan.


Katanya, tak sangka pula hari itu dia bersama rakannya terserempak dengan Que, 29, dan Linda, 36, yang sedang berjalan penuh mesra, macam Zek dengan Azura. kita juga difahamkan, mereka baru saja keluar dari sebuah kedai permainan kanak-kanak dan sempat membeli sesuatu dari situ.


kita bukan apa. Kadang-kadang tak faham. Bila tanya tak mahu komen, tapi di luar sana, ramai mata dah pun memandang. Yalah, Linda pun dah janda, jadi tiada siapa yang boleh cakap apa dia nak intim dengan sesiapa termasuk Que.

Kisah tak sedar diri

Diceritakan di dalam sebuah hutan, tinggal la berbagai-bagai jenis
binatang.. Ada pun dalam banyak-banyak binatang nie terdapat dua
sahabat karib
iaitu seekor anak babi dan seekor anak kerbau..


Pada suatu petang, sedang mereka melepak-lepak di sebuah taman
hutan...


Babi : Isk, boring la plak kan kerbau..
Kerbau : A'ah, boring betul.. Kau pikir ape yang patut kite buat
agar
hilang
boring kiter nie..
Babi : Ha, aku ade satu cadangan. Ape kate kite melukis. Kau lukis
muka aku
dan aku lukis muka kau.
Kerbau : Hm, ok gak. First kau lukis muka aku dulu pastu aku plak
lukis muka
kau.
Babi : Ok. Kau dok diam2..


5 minit kemudian......


Babi : Hah, dah siap, nah..

Kerbau : Wa lawa nya kau lukis.. Ok sekarang aku plak lukis muka
kau..


Maka anak kerbau pun mula melukis muka anak babi..
5 minit kemudian...


Kerbau : Nah dah siap muka kau yang lawa ni..
Babi : (Muke tetiba jadi merah) (lalu marah kat anak kerbau) Ape
yang
kau
lukis nie kerbau???
Kerbau : La betul la ape yang aku lukis tu. (Kerbau tak puas hati)
Babi : Nie bukan muke aku... Nie muke BABI..

5 Taktik pendatang asing tanpa ijin (PATI) seludup masuk

No.5
(dalam beg pakaian..isk...isk...isk...)




No.4
(dalam dashboard kereta...adeh sakitnya otot-otot!)



No.3
(dalam rear seat kereta...macam sardin King Cup pula dia tu...!)



No.2
(dalam enjin kereta...heheh...kulit badak atau unta kah orang ni ah...???)



No.1
(Dalam front passenger seat kereta...kah...kah...kah...!!!!!
Bergeliga betul otak diurang ni tapi kena tangkap juga! Kantoi woi...!!)



AWAS!!!! AMARAN...
SEMUA PEMBACA YANG MEMILIKI KERETA DISARAN SUPAYA MEMERIKSA BETUL-BETUL KERETA
MASING-MASING SEBELUM MEMULAKAN PERJALANAN. MANALAH TAHU ADA PATI YANG BERSEMBUNYI
DALAM STERING KAH, DALAM WIPER KAH, DALAM TANGKI PETROL KAH, DALAM TAYAR KAH...

Cara kejutkan org bangun sahur


ads