Tuesday, July 29, 2008

Fahsa Sandha milik Istana?






Fasha Sandha terbaru dikatakan sedang bercinta dengan anak sultan johor?
ye kew?
jom tengok beberapa keratan akhbar bwh neyh!!

Friday, July 25, 2008

Heroin Aduh Saliha ..Puteri Sarah dengan Boyfren nye















Erra keguguran


Suami Erra Fazira, Engku Emran telah mengesahkan bahawa Erra Fazira telah hamil tetapi telah keguguran. Mungkin tidak ada rezeki lagi kot. Pada masa keguguran, Erra mengandung dua minggu, bukan tiga bulan sebagaimana yang didakwa di media sebelum ini.

Agak malang sekali kerana keguguran tu berlaku disebabkan Erra Fazira melakukan reflesologi kaki. La, rupanya urut kaki pun boleh menyebabkan keguguran ye? Ye la, kata doktor, mungkin ada terpicit urat yang salah dan tak sepatutnya kot masa urut kaki tu.

Peristiwa sedih ini berlaku dalam bulan Mac lalu. Tahun ini, mereka akan merancang untuk mendapatkan anak lagi.

Apa-apa pun, jangan berputus asalah ya untuk buat anak lagi selepas ini. Ingat, kalau dah hamil tu, jangan pergi urut kaki ya. Bahaya tu!

Fasha nafi mencarutkan wartawan



KUALA LUMPUR, 25 JULAI 2008: Kalau diperhatikan, agak luar biasa kehadiran wartawan ke sidang media Akukah Tanggang yang dihadiri pelakon Fasha Sandha di Restoran Ole-Ole, Bali, Sunway Pyramid, petang semalam.


Selain wartawan hiburan yang biasa membuat liputan, beberapa pengarang daripada media berpengaruh turut kelihatan.


Ironinya, difahamkan, mereka bukanlah hendak menulis cerita tentang pelakon itu sebaliknya hendak bersemuka dengannya berhubung beberapa isu dan gosip seperti bermulut lancang, mengada-ngada dan suka berdolak-dalik.


Antara yang kelihatan termasuklah Nizam Kring Kring (Pancaindera), Abie Abdullah (Metro Ahad), Hafidah Samad (NST), Tengku Khalidah Tengku Bidin (Kosmo!), Ramlah Zainal (Harian Metro) serta Haji Saharudin Musthapa (Utusan Malaysia).


Apa yang diperhatikan sekarang, Fasha yang dulunya dianggap Darling dalam dunia hiburan kini melalui pelbagai reputasi yang keji gara-gara pelbagai gosip yang 'diciptanya' sendiri.


Antaranya, dia dikatakan merosakkan hubungan percintaan orang lain, mengganggu rumah tangga rakan artis, suka bertukar-tukar pasangan, kuat mabuk, mengajar wartawan cara-cara menulis berita dan terbaru, memaki hamun wartawan serta editor gara-gara melenting dengan gosip cinta.


Jadi semalam, di depan wartawan, Fasha disoal bertubi-tubi tetapi dia tetap menafikan apa yang berlaku walaupun ada ketikanya dia kelihatan tergamam. Sesekali, dia masih masih tersenyum dan ketawa kecil.


Berikut antara jawapan Fasha:


A) Berhubung gosip menjadi punca perpisahan pelakon Nora Danish dan Rizal Ashram...


"No comment. Bla, bla bla..."


B) Berhubung akan digam akhbar dan majalah arus perdana gara-gara sikap mulut lancang dan berdolak-daliknya...


"No comment, tak ada official letter pun? Bla, bla, bla..."


C) Berhubung carutkan wartawan hiburan...


"Carutkan? Demi Allah saya tak pernah melakukan demikian, sebab saya seorang yang berfikiran dan ada perasaan. Tapi apabila ada orang mengaibkan keluarga saya, saya akan stand for my right. Bla, bla, bla..."


D) Berhubung pihak istana menolak hubungannya dengan 'Tunku I'...


"No comment. Bla, bla, bla..."



E) Berhubung komen ibunya dalam akhbar tabloid yang mengesahkan dan merestui hubungannya dengan 'Tunku I'...


"Ibu saya tidak pernah memberikan statement itu. Ia tidak benar (fitnah), bla, bla, bla..."

Kisah Suatu hari..hampeh

"Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab exclusive lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym, tiba-tiba kedengaran deringan Handphone di penjuru bilik tersebut. Seorang lelaki menjawap panggilan itu dan terjadilah perbualan sepert berikut…



“Hello?”
“Abang, nie sayang nie,”
“emmm… “
“Abang masih ada di kelab lagi ye?”
“Iya.”
“sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari kelab abang tu. Sayang ada nampak kain sutera terbaru… cantik bang, boleh ke sayang beli?”
“Berapa harga nya?”
“Cuma $1500.00 aje”
“O.K, belilah kalau memang awak dah suka sangat”
“Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah di Cycle & Carriage dan tengok Mercedes model terbaru 2001. Sayang suka kat satu model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya dan dia setuju nak bagi good price… lagipun elok juga kita tukarkan dengan BMW yang kita beli tahun lepas tu..”
“Berapa harga yang dia bagi?”
“Cuma $280,000… “
“O.k tapi pastikan harga tu dah on the road.”
“Great!, before we hang up, ada satu perkara lagi… “
“Apa?”
“Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang dan… pagi tadi sayang singgah di pejabat ejen hartanah dan sayang dapat tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu, sekarang nie untuk dijual!! Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada taman orkid kat belakang, berhadapan dengan pantai tu.. cantik kan bang.”
“Berapa harga yang mereka minta?”
“Cuma $740,000… o.k kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kita boleh cover harga tu.”
“Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli, tapi cuba dapatkan harga $700,000. OK?”
“OK, abang sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!! I Love You !!!”
“Bye… I Love you too… “
Lelaki itu berhenti bercakap, menutup flap handphone… .sambil mengangkat tangan yang memegang handphone tu dan bertanya pada yang ada dalam bilik tersebut:

“ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA?”

Cartoon Baywatch

Sunday, July 6, 2008

Soalan Licik...Jawapan Cerdik

Seorang guru, Cikgu Murni (Umur: 22) menghadapi masalah dengan salah seorang muridnya (Abu). Lalu guru ini bertanya kepada murid tersebut : “Apa sebenarnya masalah awak, Abu?”

Lalu Abu menjawab, “Saya terlalu cerdik untuk berada di darjah 4, kakak saya menduduki UPSR dan saya lebih cerdik dari dia, maka saya seharusnya berada di tempat yang sama juga!”.

Cikgu Murni dah tak tertahan. Dia bawa Abu ke pejabat pengetua. Sementara Abu menunggu di ruang tamu, Cikgu Murni terangkan keadaan tersebut kepada pengetua. Pengetua mengatakan yang dia akan berikan ujian kepada Abu dan jika Abu gagal menjawab, maka Abu harus kekal di darjah 3 dan berkelakuan baik. Abu dibawa masuk ke pejabat Pengetua dan Cikgu Murni terangkan pada Abu dan Abu bersetuju untuk ambil ujian yang akan diberikan.

Pengetua: Apa 3 x 3?
Abu: 9
Pengetua: Apa 6 x 6?
Abu: 36

Pengetua terus bertanyakan soalan2 berdasarkan tahap pencapaian murid2 UPSR dan si Abu mampu menjawab tiap soalan yang diberikan. Lalu pengetua memandang Cikgu Murni dan berkata, “Saya rasa murid ini sepatutnya berada di darjah 6″, Lalu Cikgu Murni berkata pada pengetua, “Saya ada soalan saya sendiri, boleh tak saya ajukan pada Abu?”. Pengetua dan Abu bersetuju.

Cikgu Murni: Apa yang lembu ada 4 di badan, tapi saya cuma ada dua?
Abu: (berfikir) Kaki

Cikgu Murni: Apa yang ada di dalam seluar kamu tapi tidak pada seluar saya?

Abu: Saku

Cikgu Murni: Apa yang bermula dengan huruf “K” akhir dengan “A”, ianya berbulu, berbentuk oval, nyaman dan mengandungi lapisan nipis keputihan?
Abu: Kelapa

Cikgu Murni: Apakah yang masuk keras dan berwarna “pink”, bila keluar lembik dan melekit?

Mata Pengetua terbuka luas dan sebelum sempat dia menahan, si Abu terus menjawab.

Abu: Gula-gula getah (Bubblegum)

Cikgu Murni: Apa yang mereka lakukan, lelaki secara berdiri, wanita secara duduk dan anjing secara tiga kaki?

Mata Pengetua sekali lagi terbuka sangat2 luas dan sebelum dia sempat hendak menahan si Abu terus menjawab.

Abu: Bersalaman

Cikgu Murni: Baik, sekarang saya akan ajukan soalan berbentuk siapakah saya, okay?
Abu: Baik Cikgu

Cikgu Murni: Awak memasukkan batang kedalam saya. Awak ikat saya untuk saya berdiri. Saya kebasahan sebelum awak.

Pengetua kelihatan resah dengan soalan yang diajukan oleh Cikgu Murni.

Abu: Khemah

Cikgu Murni: Jari memasuki saya. Awak menggesel-gesel saya bila awak teringatkan saya. Lelaki idaman akan mendapat saya dahulu.

Pengetua semakin resah dan tidak selesa. Lantas terus meneguk segelas Nescafe 3in1.

Abu: Cincin perkahwinan

Cikgu Murni: Saya ada bermacam-macam saiz. Bila saya sakit saya akan meleleh. Bila saya keluar, banyak tisu yang akan digunakan. Bila awak hembuskan saya, akan berasa lega.

Sekali lagi pengetua rasa amat resah dengan soalan yang di ajukan oleh Cikgu Murni dan ingin membantah, tapi si Abu mendahuluinya.

Abu: Hidung

Cikgu Murni: Saya batang yang keras. Hujungnya tajam. Saya akan datang dan masuk dengan lajunya.
Abu: Anak panah

Cikgu Murni: Sekarang saya akan ajukan soalan dalam Bahasa Inggeris, okay?

Abu: Okay

Cikgu Murni: What word starts with a ‘F’ and end in ‘K’ that means lot of heat and excitement?
Abu: Firetruck

Cikgu Murni: What word starts with a ‘F’ and ends in ‘K’ & if you dont get it you have to use your hand.
Abu: Fork

Cikgu Murni: What is it that all men have one of. It’s longer on some men than on others, the pope does not use his, and a man gives it to his wife after they are married?
Abu: Surname

Cikgu Murni: What part of the man has no bones but has muscles, lots of veins and loves pumping?
Abu: Heart

Pengetua menghembuskan nafas kelegaan bila mendengar jawapan yang diberikan oleh si Abu, lantas berkata “Baik hantar murid ini ke Universiti Malaya; jawapan yang saya fikirkan semuanya salah”.

P/s: Jika jawapan anda semua salah, anda adalah sama spesies dengan pengetua yang mempunyai pemikiran kuning… hehehe.

Bulan Madu

Mak Minah dan Pak Mat ada 4 orang anak perempuan yang sangat disayangi. CT, SERI, MURNI dan SURI.

Suatu hari mereka berpakat untuk kawinkan anak-anak mereka serentak. Selepas diijabkabulkan, keempat-empat anaknya bercadang untuk pergi berbulan madu.

CT berbulan madu ke Pulau Langkawi, SERI ke Pulau Tioman, MURNI ke Pulau Kapas dan SURI ke Pulau Pangkor.

Sebelum pergi Mak Minah dan Pak Mat berpesan, “nanti jangan lupa hantar berita pada mak dan abah, ceritakan macam mana bulan madu korang. Tak payah tulis panjang-panjang, pakai KOD IKLAN aje dah cukup. Ringkas, padat dan cepat”. Panjang lebar Mak Minah memberi arahan pada anak-anaknya.

Seminggu kemudian mereka terima surat dari CT yg bertulis “KFC”. Tercari-carilah kedua suami isteri tu iklan KFC, bila jumpa tersenyumlah kedua-duanya bila membaca iklan yang bertulis “HINGGA MENJILAT JARI”. Berbahagialah si CT tu rupanya kata mereka.

Esoknya terima pula surat SERI yang bertulis “PEPSI”. Maka mereka pun carilah iklan Pepsi dan tersenyum lagi keduanya bila membaca iklan yang bertulis “NIKMATNYA HINGGA KE TITISAN TERAKHIR”. Bahagia juga si SERI rupanya.

Selang beberapa hari kemudian, tiba pula surat MURNI yang bertulis “STANDARD CHARTERED”. Maka dicarilah iklan Standard Chartered, sambil tersenyum mereka membaca iklan tu “BESAR, TEGUH DAN PERAMAH!”.

“Bahagianya si MURNI tu bang,” kata Mak Minah pada Pak Mat.

Seminggu berlalu tapi masih tiada surat atau perkabaran dari SURI. 2 minggu, tak ada juga. Pak Mat dan Mak Minah mula risau dan tertanya-tanya. Masuk minggu ke-3, barulah mereka menerima surat dari SURI dengan isi kandungannya yang bertulis “AIR ASIA”. Maka bergegaslah kedua-duanya mencari iklan penerbangan Air Asia tu, sebab dah tak sabar nak tahu apa yang berlaku pada anak bongsu mereka.

Tapi, bila dibaca Mak Minah dan Pak Mat terkulat-kulat tak tau samada nak senyum atau nak nangis.

“Bahagia ke si SURI tu bang?” tanya Mak Minah pd Pak Mat.

“Ntah…” jawap Pak Mat sambil menerung dan membaca berkali-kali iklan Air Asia tu.

“APA MOTTO IKLAN TU” tanya Mak Minah lagi.

Dengan selamba dan kuat Pak Mat menjawap “7 KALI SEMINGGU - 3 JAM SEKALI - NON-STOP!!”

What If You Can't Speak English

>>There was a Chinese lady married to an English gentleman and they
>>lived in
>>London. The poor lady was not very proficient in English, but
>>managed
>>somehow to communicate with her husband. The real problem arose
>>whenever she
>>had to shop for groceries.
>>
>>One day, she went to the butcher and wanted to buy pork legs. She
>>didn't
>>know how to put forward her request, and in desperation, lifted up
>>her skirt
>>to show her thighs. The butcher got the message and the lady went
>>home with
>>pork legs.
>>
>>The next day, she needed to get chicken breasts. Again, she didn't
>>know how
>>to say, and so she unbuttoned her blouse to show the butcher her
>>breast. The
>>lady got what she wanted.
>>
>>The third day, the poor lady needed to buy sausages. She brought
>>her husband
>>to the store..... so what did?
>>??
>>??
>>??
>>??
>>??
>>??
>>??
>>??
>>??
>>??
>>??
>>??
>>??
>>What are you thinking?
>>??
>>??
>>??
>>??
>>??
>>??
>>??
>>HellOOOooooooOOOooo, her husband speaks English!!

Hong Kong Movie Starz










Gambar Ella dan keluarga

ELLA DAN EMAKNYEW

JOJIE, KORIE & ELLA


GAMBAR ELLA YANG KONTROVERSI SUATU KETIKA DAHULU DAN GAMBAR ELLA KINI

Maya Karin is Getting married soon..

Maya Karin has finally revealed the exact details of her wedding plans. Maya is to marry British-born teacher, Steven Shorthose in Bellagio Italy, 9 August 2008. Steven has been waiting for this wonderful moment for seven years. What a long period of waiting. Steve whose Muslim’s name is MUHAMMAD ALI, has embraced Islam 4 years ago. I wonder why this guy does not come into the picture or the mainstream news when the gossip between MAYA and KHAIRY JAMALUDIN broke out. Saiful Bahri will do the honour of designing Maya’s wedding dress in Italy, while Radzuan Radzwill for the reception in MALAYSIA.



NOPE..THIS IS NOT THE GUY!






YUP! THIS IS THE MAN! A MATHS TEACHER FROM ALICE SMITH INTERNATIONAL SCHOOL!

I guess from now one Steven will not stop counting to his wedding day down to the seconds.

ads